14.00 – 15.15

Jouw ideale school: ideeën uitwisselen en vormgeven

 

Het leerlingenprogramma staat in het teken van de ideale school. Door verschillende werkvormen gaan leerlingen aan de slag met de vraag hoe hun ideale onderwijs eruit zou zien. Hoe zouden leerlingen zelf het liefst onderwijs genieten? Als zij mochten kiezen, wat zouden zij willen leren, welke vakken horen daarbij en op welke manier leren zij het liefst? En welke faciliteiten horen daarbij?

 

Na een actieve kennismakingsronde gaan leerlingen in groepen uitwisselen wat kenmerkend is voor hun school. Hoe ziet een lesdag eruit? Hoe omschrijven ze hun school? Wat is er anders? Vervolgens gaan leerlingen aan de slag met de opdracht: in groepen in kaart brengen hoe hun ideale school en onderwijs eruitziet. Daarna gaan de leerlingen een product maken dat dit toekomstbeeld laat zien. Leerlingen mogen zelf de vorm bepalen, bijvoorbeeld met een filmpje of een poster

 

16.00 – 17.15

Jouw ideale school: uitwerken & poster maken

Het tweede deel van de middag gaan leerlingen werken in groepjes aan het eindproduct. Dit kan een poster of filmpje zijn waarin ze gezamenlijk ideeën over eigenaarschap en wensen over onderwijs laten zien. Ook werken leerlingen toe naar het geven van een pitch bij hun eindproduct. Dit betekent dat er ook aandacht wordt besteed aan het geven van een pitch.

 

17.15 – 18.00

Expositie

Leerlingen geven hun pitch en laten het eindproduct zien aan de docenten en schoolleiders.