Pleion school: Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen

Over Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen

 

Ons motto is ‘hoofd, hand en hart’ en dat betekent dat wij het niet alleen belangrijk vinden dat je kennis opdoet, maar ook dat je vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt.

De SSgN is een Jenaplanschool. Dankzij onze heterogene onderbouw kennen we een uitgestelde niveaukeuze. In de eerste twee brugjaren zitten alle niveaus in dezelfde klas, in klas 3 zitten havo en vwo nog bij elkaar.

Hoofd

Door de lessen regelmatig af te wisselen met projecten, culturele activiteiten, excursies en masterclasses ontdekken wij met elkaar al snel waar ieders talent en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Hand

We helpen iedereen om het beste uit zichzelf te halen en soms schuilt er een excellent talent in iemand. Met extra keuzevakken als filosofie, Cambridge Engels, wiskunde D en excellentieprogramma’s bieden we ook leerlingen met een vwo-advies de kans om de lat nog hoger te leggen.

Creatieve talenten worden gestimuleerd om mee te doen met een van de creatieve Plusklassen. Leerlingen van alle niveaus en jaarlagen werken hierin samen. Alle leerlingen hebben daarnaast de mogelijkheid om examen te doen in elk kunstvak.

Als TopsportTalentschool bieden we optimale begeleiding voor leerlingen die hun schoolloopbaan combineren met een topsportcarrière. Ben je geen topsporttalent, maar wil je wel verder in de sport dan kun je kiezen voor LO als examenvak.

Hart

Leren doe je natuurlijk niet alleen in de schoolbanken. Met projecten in klas 1 en 2 verbreden wij jouw horizon en in de derde klas kan iedereen meedoen met de internationale uitwisselingen naar bijvoorbeeld Spanje, Italië, Rusland of Polen. Vanaf klas 4 zijn er diverse kortdurende buitenlandse excursies en studiereizen naar steden als Brussel, Londen, Berlijn en Rome. Dit alles om de wereld om ons heen te leren begrijpen en jou goed voor te bereiden op een toekomst in een snel veranderende wereld.