TedxAmsterdamEd, Orion verslag

Nieuwsbrief Orion (0ktober 2018)

Afgelopen woensdag ben ik met Jip (3A), Roos en Karolien (1A) en meneer Clerx naar Amsterdam geweest voor TedxAmsterdamEd. Om 7:00 verzamelden we op het station, en gingen we op weg naar het Theater Amsterdam. We gingen hier onder andere naartoe om één voor één een presentatie van 1 minuut te geven op een catwalk, over het Orion Lyceum. Ik heb zelf verteld over de Orion Talks, die ik dit jaar ga doen in het theater bij ons op school. Jip vertelde over het Rembrandt systeem, Karolien over Science en Roos over het Taalatelier. De eerste keer was het nog een beetje eng, maar uiteindelijk hebben we het nog twee keer gedaan, en het was steeds leuker. We hebben na elk rondje nog gepraat met het publiek. De uitvoering hiervan ging meestal niet zo soepel, maar het idee was goed bedacht.

 

We hebben ook gekeken en geluisterd naar een paar TedTalks over onderwijs. Zo was er één talk (waar ik het zeker mee eens was) die ging over leren, en dat dat stress en angst veroorzaakt, door Damiaan Denys. Hij liet zien wat voor invloed angst kan hebben op ons leren. Er was bijvoorbeeld een experiment met het publiek, waarin hij eerst een afbeelding van een prachtige zee liet zien, en vroeg wie erin zou willen zwemmen. Dat waren veel mensen. Vervolgens, kwam dezelfde afbeelding in beeld, maar dan met een haaienvin in het water. Daarna liet hij het eerste plaatje weer zien, en werd er weer gevraagd wie erin zou willen springen. Niemand dus, behalve een paar uitslovers. Uiteindelijk kwam het erop neer dat die angst juist goed is, en dat je er overheen kunt komen.

Het was een leerzame dag en een bijzondere ervaring!