PLEION-workshopdag 28 november 2019

Na een eerste succesvolle editie van de PLEION-workshopdag, wordt er op donderdag 28 november weer een workshopdag georganiseerd! Deze vindt plaats op De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven van 13:00 uur tot 19:00 uur en is voor docenten, schoolleiders én leerlingen van de scholen van het netwerk PLEION.

Meld je nu aan voor deelname voor inspirerende en praktische workshops!

PLEION

PLEION staat voor Platform eigentijds onderwijs en bestaat sinds 2006. De 16 betrokken vo-scholen hebben een eigenwijze blik op onderwijs en zetten de leerlingen centraal bij het vormen van een leergemeenschap. Deze middag biedt je de kans om samen met jouw leerling(en) te leren hoe je eigentijds kan toetsen, op welke wijze je leerlingen meer laat meepraten, krijg je ideeën hoe je kunt werken op een leerhuis/studielab en nog veel meer. Natuurlijk ontmoet je ook collega’s van andere PLEION-scholen waarmee je lesmateriaal kunt uitwisselen en inspiratie op kan doen.

Kijk hier voor een terugblik op de eerste editie.

Thema: leerling aan het stuur

Het thema van de workshopdag is ‘leerling aan het stuur’. Hoe geven PLEION-scholen hier concreet vorm aan? Wat betekent dit voor jou als docent? Hoe ervaren leerlingen dit? En wat is de volgende stap? Ga het gesprek aan met leerlingen, deel kennis en ervaring met collega’s van andere scholen en wissel les ideeën en projecten uit. Je gaat naar huis met praktische tips, handvatten en inspiratie om leerlingen meer aan het stuur te zetten binnen je eigen school.

Programma

De workshops worden gegeven door docenten én leerlingen van verschillende PLEION-scholen. Tijdens de bijeenkomst volg je twee workshops naar keuze. Denk hierbij aan onderwerpen als didactisch coachen, eigenaarschap, eigentijds toetsen en opleiden in de school. Ga het gesprek aan met leerlingen in de leerlingenarena en ontwerp spelenderwijs vakoverstijgende projecten.

Tijdsindeling

13.00-13.30 uur Inloop

13.30-13.50 uur Opening

14.00-15.15 uur Workshopronde 1

15.15-15.45 uur Pauze

15.45-17.00 uur Workshopronde 2

17.00-17.15 uur Keynote

17.15-19.00 uur Buffet

Neem een leerling mee!

Omdat de leerling aan het stuur staat, volgen de deelnemende leerlingen op deze dag geen eigen programma maar worden ze actief betrokken bij het geven en volgen van de workshops samen met de docenten. Kom daarom samen met een leerling (of meer leerlingen) naar deze dag!

Meld je aan

Het volledige overzicht van alle workshops en de workshopleiders vind je hier. Wil je zeker zijn van je plek? Schrijf je direct in! Laat je leerling(en) zichzelf ook aanmelden via deze link.

PLEION Parels

Tijdens de PLEION dag willen we ruimte bieden aan de beste les- en projectvoorbeelden van PLEION docenten en zo alle deelnemers inspireren. Bij de aanmelding kan je als docent aangeven of je een PLEION Parel wil delen met collega’s. In dat geval geef je een korte omschrijving en kan het lesmateriaal geüpload worden. Tijdens de PLEION dag worden de Parels gepresenteerd en is het mogelijk om ideeën en inspiratie uit te wisselen. Ook na de dag blijven de les- en projectvoorbeelden beschikbaar op het PLEION platform.