Ontmoet collega’s van andere PLEION-scholen

Op donderdag 29 november vindt de PLEION-workshopdag plaats voor docenten, schoolleiders én leerlingen van de scholen van het netwerk PLEION. De workshopdag is op UniC in Utrecht van 13.30-19.00 uur.

 

PLEION

PLEION staat voor Platform eigentijds onderwijs en bestaat sinds 2006. De 14 betrokken vo-scholen hebben een eigenwijze blik op onderwijs en zetten de leerlingen centraal bij het vormen van een leergemeenschap. Deze dag biedt je de kans om collega’s van andere PLEION-scholen te ontmoeten.

 

THEMA: EIGENAARSCHAP

Het thema van de workshopdag is eigenaarschap. Hoe geven PLEION-scholen hier concreet vorm aan? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Hoe ervaren leerlingen dit? Wissel uit met andere scholen en ga naar huis met tips en inspiratie om eigenaarschap verder in te zetten binnen je eigen school.

 

PROGRAMMA

Tijdens de bijeenkomst volg je twee workshops naar keuze. Deze worden gegeven door docenten van verschillende PLEION-scholen. Denk hierbij aan thema’s als thematisch onderwijs, coaching en burgerschap. Bekijk hier welke workshops er worden gegeven. Daarnaast is er ruimte om van gedachten te wisselen met leerlingen, docenten en schoolleiders van andere scholen tijdens de Ontmoetingsplaats.

TIJDSINDELING

13.30-14.00 uur             Opening

14.00-15.15 uur             Workshopronde 1

15.15-16.00 uur             Ontmoetingsplaats

16.00-17.15 uur             Workshopronde 2

17.15-18.00 uur             Expositie

18.00-19.00 uur             Borrel en buffet

 

NEEM EEN LEERLING MEE!

Leerlingen volgen tijdens de workshoprondes een eigen programma waarbij ze op een actieve manier nadenken over het onderwijs. De uitkomsten hiervan presenteren ze tijdens de expositie. Wil jij je leerlingen nog meer betrekken bij je onderwijs? Neem dan ook leerlingen mee.

 

MELD JE AAN

Wil jij zeker zijn van je plek? Meld je aan! Dit kan tot uiterlijk donderdag 15 november. Wil jij een leerling opgeven, geef dit dan door aan jouw contactpersoon van PLEION.